Violence against women poster

بیانیه کانون دموکراسی و توسعه آذربایجان به مناسبت ۲۵ نوامبر، روز جهانی مبارزه با خشونت علیه زنان

خشونت علیه زنان در ایران، به‌ویژه در قالب خشونت سیستماتیک، نه تنها یک مسأله فردی یا اجتماعی، بلکه یکی از ارکان اصلی بازدارنده در مسیر تحقق دموکراسی و توسعه پایدار است. در نظامی که قوانین و سیاست‌های آن به‌طور مستمر به تضعیف حقوق و آزادی‌های زنان پرداخته و آن‌ها را در موقعیت‌های آسیب‌پذیر قرار می‌دهد، این خشونت تبدیل به یک ابزار سیستماتیک برای حفظ سلطه و کنترل اجتماعی شده وروز به روز به ابعاد گسترده‌تری فراتر از خشونت‌های فردی تبدیل شده و همچنان در بسیاری از سطوح ساختاری و نهادی نهادینه شده است. از حجاب اجباری، قتل های ناموسی و تبعیض‌های قانونی در حوزه خانواده، تا محدودیت‌های شدید در زمینه مشارکت سیاسی و اجتماعی زنان، همگی نمادهایی از سیستمیست که هدف آن نه تنها سرکوب فردی زنان، بلکه جلوگیری از پیشرفت و مشارکت آنان در فرآیندهای دموکراتیک و توسعه‌ای جامعه است.

در ایران، زنان به ویژه در مناطق حاشیه‌ای و اقلیت‌های اتنیکی_ ملیتی از جمله زنان آذربایجان، با ترکیبی از تبعیض‌ها خشونت های مضاعف، هم از سوی نهادهای حاکم، هم در سطح اجتماعی و هم در سطح خانواده‌ای مواجه‌اند. این زنان نه تنها از دسترسی به حقوق ابتدایی خود محروم‌اند، بلکه در بسیاری از موارد، تحت خشونت‌های فیزیکی و روانی قرار دارند که به‌طور مستقیم بر زندگی اجتماعی، اقتصادی و سیاسی آنان تأثیر می‌گذارد. در این شرایط، امکان دستیابی به توسعه پایدار و تحقق دموکراسی واقعی ممکن نخواهد بود، چرا که نیمی از جامعه از تمامی فرصت‌ها و امکانات لازم برای پیشرفت و مشارکت در فرآیندهای تصمیم‌گیری محروم هستند.

کانون دموکراسی و توسعه آذربایجان بر این باور است که خشونت سیستماتیک علیه زنان نه تنها موجب نقض حقوق انسانی است، بلکه به‌طور مستقیم به تضعیف فرایندهای دموکراتیک و رشد و توسعه پایدار جامعه آسیب می‌زند. این خشونت‌ها و نابرابری‌ها باید به‌طور کامل ریشه‌کن شوند تا زنان بتوانند به‌طور برابر در ساختارهای اجتماعی، سیاسی و اقتصادی جامعه مشارکت داشته باشند.

دموکراسی و توسعه پایدار به‌ویژه در یک جامعه متنوع و چند ملیتی مانند ایران، تنها زمانی محقق می‌شود که تمامی افراد، بدون توجه به جنسیت، ملیت یا موقعیت اجتماعی، از حقوق برابر برخوردار باشند و در فرآیندهای تصمیم‌گیری به‌طور فعال حضور داشته باشند.
بنابر اهمیت نقش افراد جامعه در مقابله با خشونت علیه زنان، کانون دموکراسی و توسعه آذربایجان در کنار مبارزه سیاسی برای سرنگونی سیستم زن‌ستیز حاکم، آگاهی‌رسانی و آموزش جامعه را نخستین قدم در این راستا می‌شمارد.

لذا به بهانه ۲۵ نوامبر روز مبارزه با خشونت علیه زنان، ما از تمامی سازمان‌های حقوق بشری، فعالان اجتماعی و سیاسی و مردم آذربایجان دعوت می‌کنیم تا در مقابله با خشونت سیستماتیک علیه زنان با ما همصدا شده و برای آگاهی رسانی و آموزش در راستای برقراری جامعه‌ای آزاد، برابر و دموکراتیک که در آن هیچ فردی بدلیل جنسیت خود از حقوق انسانی خود محروم نشده و در معرض انواع خشونت ها در تمامی سطوح جامعه، تلاش کنند.

کانون دموکراسی و توسعه آذربایجان
۲۵ نوامبر ۲۰۲۴

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

fifty nine − 52 =

پیمایش به بالا